PUSAT TEKNOLOGI MULTIMEDIA (CMT) merupakan sebuah pusat yang bertanggungjawab dalam menguruskan penghasilan bahan-bahan pengajaran dan pembelajaran yang berbentuk digital dan interaktif bagi memenuhi keperluan kurikulum dan kokurikulum. Pusat ini terdiri dari 2 unit iaitu Unit e Pembelajaran (UeL) dan Unit Pembangunan Instruksional dan Multimedia (UIDM).

Unit e Pembelajaran (e Learning Unit)

1. Merancang pembangunan e Pembelajaran di peringkat politeknik.
  2. Menyelia dan membimbing pembangunan bahan e Pembelajaran dikalangan pensyarah politeknik.
  3. Membudayakan dan mempergiatkan penggunaan e Pembelajaran dalam pengajaran pensyarah dengan mengadakan kursus-kursus dan latihan-latihan yang bersesuaian.
  4. Melaporkan pencapaian pembangunan e Pembelajaran di politeknik ke peringkat pengurusan politeknik.

Unit Pembangunan Instruksional dan Multimedia (UIDM)

1. Membekal, merekod dan menyediakan peralatan dan bahan di dalam proses untuk membangunkan bahan interaktif dan multimedia.
  2. Menyediakan perkhidmatan dan peminjaman peralatan Audio Visual , Siaraya Dan Multimedia.
  3. Membantu dalam membangunkan bahan e-Pembelajaran bagi keperluan politeknik.
  4. Membantu membuat liputan pengambaran video semua aktiviti di dalam dan luar politeknik.
  5. Menyediakan rekabentuk dan layout grafik bahan-bahan pengajaran dan pembelajaran, bahan-bahan pameran dan percetakan berasakan teknologi multimedia.

HUBUNGI KAMI:

PUSAT TEKNOLOGI MULTIMEDIA